Profile Info

Bogdan Okreša Đurić is a doctoral candidate at the Artificial Intelligence Laboratory at the Faculty of Organization and Informatics employed on the project ModelMMORPG - Large-Scale Multi-Agent Modelling of Massively Multi-Player On-Line Role-Playing Games. His former education at the mentioned faculty, enriched by the international activity he experienced while studying, motivated him to pursue academic and scientific career in diverse fields related to semantic modelling, multiagent systems and social network analysis. Always ready for cooperation, teamwork and knowledge sharing, he is eager to make new acquaintances and reach for success with them.

ORCID iD iconorcid.org/0000-0001-5653-6646

Social media accounts

Basic Info

ID. Matični broj koji me jedinstveno označava na studiju: D-211/2014

Mentorstvo. Moj mentor na doktorskom studiju je doc.dr.sc. Markus Schatten

Organizacija. Doktorski studij Informacije znanosti pohađam u svojstvu doktoranda u sklopu ModelMMORPG projekta Laboratorija za umjetnu inteligenciju Fakulteta organizacije i informatike.

Tema disertacije. Organizacijsko modeliranje višeagentnih sustava velikih razmjera s primjenom na računalne igre

Upisane godine studija

  1. godina u ak.god. 2014./2015. (od ljetnog semestra) u obliku studija s punim radnim vremenom, financira navedeni projekt.
  2. godina u ak.god. 2015./2016. (od ljetnog semestra) u obliku studija s punim radnim vremenom, financira navedeni projekt.
  3. godina u ak.god. 2016./2017. (od ljetnog semestra) u obliku studija s punim radnim vremenom, financira navedeni projekt.

//

ID. My student ID: D-211/2014

Mentor. My PhD mentor is Markus Schatten, PhD.

Where. Doctoral study programme in Social Sciences in the field of Information Sciences, as a PhD student on ModelMMORPG project of Artificial Intelligence Laboratory at the Faculty of Organization and Informatics.

Thesis Title. Organizational Modeling of Large-Scale Multi-Agent Systems with Application to Computer Games

Moji predmeti // My Courses

Selected topics of the logic of conflict

  • Upisan 2015. // Enrolled in 2015; položen // passed
  • Why? Jedna od temeljnih istraživačkih tema predmeta su i višeagentni sustavi i rezoniranje o znanju, što se savršeno uklapa u predložen smjer kretanja istraživanja za vrijeme doktorskog studija, kao i aktivnosti projekta na kojem sam angažiran. U skladu s time, dodatna istraživanja područja argumentacije te primjena epistemičke ili deskriptivnih logika, potiču moju zainteresiranost i informiranost, što će mi dobro doći u narednim istraživanjima u sklopu studija i šire.
  • Exam work titled: <naslov rada>

 

Biometrics and Computer Forensics in Information Technology

  • Upisan 2015. // Enrolled in 2015; položen // passed
  • Why? Jedna od temeljnih istraživačkih tema predmeta su i računalne mreže. Analiza društvenih mreža (eng. social networks) područje je prilično usko vezano uz analiziranje višeagentnih sustava i socijalnog poretka i uređenja povezanih uz projekt ModelMMORPG, a društvene mreže mogu biti koristan alat za vizualizaciju i dublju analizu organizacijskih osobina danog skupa jedinki. Dok su biometrija i forenzika interesantne teme same po sebi, moji interesi za ovaj predmet leže u društvenim mrežama i njihovoj analizi.
  • Exam work titled: Analiza društvenih mreža nastalih interakcijom igrača računalne igre

 

Selected topics of Artificial Intelligence

  • Upisan 2015. // Enrolled in 2015; položen // passed
  • Why? Osnovno područje vezano uz projekt ModelMMORPG je proučavanje višeagentnih sustava te njihova, dok je cilj stvaranje autonomnih inteligentnih agenata koji su sposobni samostalno se organizirati i zajednički djelovati, što je nemoguće bez oblika umjetne inteligencije. Stoga je predmet vezan uz umjetnu inteligenciju, a ovom predmetu je umjetna inteligencija u srži, iznimno koristan doprinos mom djelovanju u sklopu projekta, ali i u smjeru doktorske dizertacije.
  • Exam work titled: Organizacija u višeagentnim sustavima velikih razmjera

     

Selected Chapters of Information Technology Application

  • Upisan 2015. // Enrolled in 2015; položen // passed
  • Why? Ovim je predmetom obuhvaćenonekoliko meni interesantnih područja primjene informacijske tehnologije, prvenstveno višeagentni sustavi, računalna organizacija i analiza društvenih mreža. Uz ostalo znanje koje sam dobio na ovom predmetu, a koje je dobrodošlo u analizi podataka koji su prikupljeni u sklopu projekta na kojem radim, područje računalne organizacijske teorije bit će iznimno korisno u mom istraživanju.
  • Exam work titled: Koncept simulacije kretanja agenata u višeagentnom sustavu temeljenom na recipeWorld

 

Chosen chapters from Knowledge Management

  • Upisan 2015. // Enrolled in October 2015; položen // passed
  • Why? Upravljanje znanjem interesiralo me od pohađanja istoimenog predmeta za vrijeme preddiplomskog studija. U nastavku studija upoznao sam se s modelima znanja i načinom modeliranja znanja, što mi je, kao prilično suvremena tehnologija, zaokupilo pažnju. S obzirom da će bitan dio mog istraživanja biti ontologije i semantičko modeliranje, ovaj predmet od velike mi je važnosti.
  • Exam work titled: Konceptualno modeliranje u upravljanju znanjem

 

Metamodelling

  • Upisan 2016. // Enrolled in 2016; još nepoložen // not passed yet
  • Why? Meta- i modeliranje neki su od osnovnih koncepata u ModelMMORPG projektu. Štoviše, tema disertacije vezana je blisko i izravno uz domenu metamodeliranja. Stoga je ovo logičan izbor predmeta koji je korisno polaziti u situaciji u kojoj se nalazim.
  • Exam work titled: Ususret organizacijskom metamodelu za višeagentne sustave velikih razmjera

 

Complexity Economics and Agent-Based Models @ Vilfredo Pareto Doctorate in Economics

  • Upisan u listopadu 2015. // Enrolled in October 2015; položen // passed
  • Why? Višeagentni sustavi blisko su vezani uz modele temeljene na agentima, stoga je interesantno da istražim ili barem dobijem uvid u to područje. U sklopu predmeta koristi se programsko rješenje za modeliranje agenata razvijeno u pythonu (SLAPP), što je u skladu s već poznatim alatom za modeliranje agenata također razvijenim u pythonu (SPADE). S obzirom da se moje istraživanje temelji na višeagentnim sustavima i interakciji agenata, ovaj predmet zasigurno je koristan.
  • Exam work titled: Agent-Based Models: An Overview of Agent-Based Modelling

 

Complex Networks @ Vilfredo Pareto Doctorate in Economics

  • Upisan u studenom 2015. // Enrolled in November 2015; položen // passed
  • Why? Analiza društvenih mreža te mreže koje nastaju kao rezultat aktivnosti, komunikacije i međusobne interakcije agenatainteresantni su aspekti proučavanja višeagentnih sustava te modela temeljenih na agentima. 
  • Exam work titled: Visualizing Activity of Agents Using Networks

 

Multiagent Systems @ Universitat Politècnica de València

  • Upisan u studenom 2016. // Enrolled in November 2016; položen // passed
  • Why? Višeagentni sustavi u osnovama su ModelMMORPG projekta, ali i moje teme doktorske disertacije. S obzirom na vrsnost znanstvenika institucije domaćina, procijenjeno je da je korisno primiti poduku o višeagentnim sustavima i od kolega s UPV, tim više što se, objektivno, sadržaj njihovog predmeta znatno razlikuje u odnosu na naše predmete s diplomske, ali i doktorske razine - što u kvaliteti, što u opsežnosti sadržaja.

 

Intelligent Planning @ Universitat Politècnica de València

  • Upisan u studenom 2016. // Enrolled in November 2016; položen // passed
  • Why? Inteligentno planiranje domena je koja se provlači kroz velik dio ModelMMORPG projekta, a relevantna je i za temu doktorskog istraživanja. Naime, sustav za planiranej nalazi se u pozadini višeagentnog sustava koji sadrži autonomne inligentne agente koji samostalno rješavaju postavljene zadatke.

Plan

Završeno

Potrebno je ispunjavanje svih obveza koje uvjetuju uspješno polaganje navedenog predmeta.

Završeno

Napisati i predati rad za CECIIS

Datum završetka: 15 June
Završeno
Datum završetka: 30 June

U sklopu aktivnosti iz detaljnog plana razvoja karijere doktoranda Ažuriranje doktorandskog portfolia

Završeno

Potrebno je ispunjavanje svih obveza koje uvjetuju uspješno polaganje navedenog predmeta.

Završeno
Datum završetka: 22 January

Konačni odabir teme i odgovarajućeg plana za doktorski rad

Završeno

Potrebno je ispunjavanje svih obveza koje uvjetuju uspješno polaganje navedenog predmeta.

Završeno

Polaganje predmeta Odabrana poglavlja primjene informacijskih tehnologija

Datum završetka: 31 October
7 obaveze

Objavljeni radovi

Vanjski sadržaj

Godišnji izvještaj // Yearly report - 2015/2016 (OBAD)

Kvalifikacijski doktorski ispit // Qualifying Doctoral Examination

Kvalifikacijski doktorski ispit prijavio sam prvi put 30.3.2016. godine. Prijavu sam obavio priloženim prijavnim obrascem, uz koji sam predao i pregledni rad naslovljen Pregled organizacijskih obilježja višeagentnih sustava te plan istraživanja. Sva tri dokumenta priložena su ovdje.

Ispit sam uspješno položio na ispitnom roku 14.4.2016.

//

The first time I applied for Qualifying Doctoral Examination was on 30 March 2016. The used application form, the overview of the planned field of research, and the research plan are all attached here.

I successfully passed the Qualifying Doctoral Examination on 14 April 2016.

Prijava teme // Request for approval of the dissertation topic

Priložene obrasce za prijavu teme uputio sam studentskoj referadi 6.7.2016. Zaključak Vijeća doktorskog studija prihvatilo je Fakultetsko vijeće Fakulteta organizacije i informatike održano 20.7.2016. (stranica 8. priloženog zapisnika). Objava o terminu javnog razgovora objavljena je 16.9.2016. Javni razgovor najavljen je za 4.10.2016.

//

I submitted the Request for approval of the dissertation topic in Croatian and English on 6 July 2016. Positive feedback by the Doctoral study Council was accepted by the Faculty Council of the Faculty of Organization and Informatics on 20 July 2016 (p. 8). Public presentation of the dissertation topic was announced on 16 September 2016, to be held on 4 October 2016.

Doktorski rad

Coming soon...